Sposób przygotowania

Składniki ciasta łączymy ze sobą i zagniatamy szybko ciasto. Następnie ciasto rozwałkowujemy i układamy w blasze. Rodzynki moczymy w gorącej wodzie około 10 minut, aby zmiękły. Ser trzykrotnie mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem na puch. Następnie dodajemy stopniowo pozostałe składniki masy serowej, miksujemy kilka minut. Tak przygotowana masę serową wylewamy na ciasto i zapiekamy 30 minut w temp. 180*C. Kolejnym krokiem jest ubicie piany z białek. Do ubitej piany dodajemy cukier, kisiel oraz mąkę ziemniaczaną. Tak przygotowaną pianę wykładamy na podpieczony sernik i posypujemy wiórkami kokosowymi. Całość wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy kolejne 20-25 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polewamy polewą czekoladową.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !