Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę dodając małymi porcjami cukier.Do masy jajecznej dodawać po 1 żółtku.Na koniec delikatnie wmieszać szpatułką,bądź łyżką przesianą mąkę.Ciasto wyłożyć na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec cienki biszkopt.Po wystudzeniu biszkopt przekroić na połowę.Jedną część posmarować dżemem i nałożyć część masy kajmakowej.Orzechy posiekać na drobno zostawiając część całych na przystrojenie.Na masę wyłożyć orzechy,rodzynki i inne bakalie,które wam smakują.Przykryć drugą częścią ciasta i wyłożyć resztę masy kajmakowej.Ozdobić według własnego pomysłu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    taki może być smaczny :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ładnie udekorowałaś swojego mazurka.
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jaki apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    dla mnie bomba !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    przepyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    bardzo ładny
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    nie wiem co bardziej, czy pyszne, czy piekne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pyszny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    piękny
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pyszny mazurek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pięknie udekorowany
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ładny z kajmakiem bardzo lubię
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jaki on ładny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !