Sposób przygotowania

Jajka myjemy oddzielamy białka od żółtka. Żółtka miksujemy z cukrem i małym cukrem waniliowym. dolewając pomalutku mleko skondesowane. Miksujemy na jednolitą masę ,żeby nie było czuć ziarenek cukru. Pod koniec dolewamy spirytus i jeszcze raz miksujemy. Wlewamy do butelki o,5 litra z dużym otworem . Krem jest bardzo gęsty. Chłodzimy w butelkę.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja sama jeszcze nie robiłam, ale raz moja koleżanka przyniosła do pracy i był tak gęsty, że jadłyśmy go łyzeczką, ale był pyszny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    mniam, musi być super smaczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !