Sposób przygotowania

Z parówek zdejmujemy folię, następnie nacinamy je wzdłuż, pozostawiając 0,5 cm margines od końców. Paprykę i ogórki kroimy w cienkie paski, ser żółty również w cienki plasterki (słupki). Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Boczek najlepiej kupić pokrojony, ale jeśli mamy w całości to kroimy w niezbyt cienkie plasterki.
W nacięte parówki wkładamy po kawałku sera, papryki i ogórka, posypujemy cebulą i owijamy ściśle boczkiem, spinamy wykałaczką.
Tak przygotowane parówki układamy w naczyniu żaroodpornym bądź na blaszce i pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok 10 min. Podajemy z ketchupem lub innym sosem.
Parówki nadają się również na grill

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    a to cos nowego! siwetny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super pomysł na grilla :) ten boczuś na parówce musi być smaczny taki podpieczony :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    super parówki
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !