Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Z podanych składników na ciasto ,zagnieść podstawowe ciasto drożdżowe.Wyrośnięte ciasto zagnieść krótko.Ciasto podzielić na 2/3 i 1/3.Okrągłą tortownicę wysmarować masłem.Mniejszą część ciasta wyłożyć na dnie tortownicy.Drugą część rozwałkować na prostokąt.Jabłka pokroić dodać 2 łyżki cukru i uprażyć.Jak będą miękkie-wystudzić.Dodać do nich 2-3 łyżki dżemu i rodzynki-wymieszać.Rozwałkowane ciasto posmarować stopionym masłem i wyłożyć masę jabłkową.Zwinąć w roladę.Ostrożnie pokroić ostrym nożem na 2-3 cm kawałki.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetny :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię drożdżowe pycha
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię drożdżowe pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    exstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    apetyczny i to bardzo.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    uwielbiam ciasta drożdżowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ładnie się prezentuje.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super deser:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !