Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać z mundurków, ugotować. Przecisnąć przez praskę. Włożyć do miski, dodać do nich mąkę i mąkę kartoflaną. Wbić jajko. Wyrobić ciasto. Formułować niewielkie placuszki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju z dwóch stron. Smacznego.



* do zrobienia tego dania można użyć ziemniaków z poprzedniego dnia, jeśli zostały nam z obiadu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gottrina

    aż bym zjadła takie placuszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    fajny pomysł na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    lubię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    supcio

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !