Sposób przygotowania

Wszystkie składniki posiekać, ja używam do tego siekacza do ciasta kruchego, ale można rzecz jasna użyć noża. Szybko zagnieść, uformować kulę, zawinąć ją w folię spożywczą, spłaszczyć ją i wrzucić na 10-15 minut do zamrażalnika. Po tym czasie rozwałkować na cieniutki 0,5 cm placek i wycinać szklanką kółka, tudzież jak ktoś woli kwadraty. Na każdym kapnąć łyżeczkę dżemu, złożyć na pół i docisnąć brzegi widelcem. Piec 12 minut w temperaturze 180C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Proste, a jakie fajne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KLEO

    świetne! wypróbuję :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    muszą być wyśmienite:)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pięknie wyglądają :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !