Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem na puszystą masę.Białka ubić na sztywną pianę.Do żółtek dodawać na przemian po łyżce mąki i piany oraz proszek do pieczenia.Lekko wymieszać łyżką cedzakową, włożyć do tortownicy wysmarowanej tłuszczem.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160-180 stopni i upiec na złoty kolor.Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu, wystudzić i wstawić do lodówki.Truskawki umyć, odszczypułkować osuszyć.Na wystudzonym biszkopcie ułożyć truskawki, zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też tak robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !