Sposób przygotowania

Zmiksować razem wszystkie składniki. Trzeba do tego przygotować sobie dosyć dużą miskę lub garnek, bo masy sernikowej będzie sporo. Nie należy się przejmować bardzo płynną konsystencją po wymiksowaniu - TAK MA BYĆ! :) Piec w temp. 200 stopni C prze 1h 15 minut. Należy po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku aż do wystudzenia, więc najlepiej zrobić go wieczorem i zostawić do rana.

SKŁADNIKI NA POLĘ: Podgrzać 1/2 kostki Kasia, 1/2 szkl. cukru, 3 łyżki kakao i 3 łyżki wody, mieszać, żeby się nie przypaliło, doprowadzić do wrzenia. Polać sernik polewą i wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    gottrina

    super serniczek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zoldiar

    wypróbuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    sernik bez sera...czemu nie:)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszny tylko nei zrobiłam polewy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    uwielbiam serniczki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    Do przepisu oczywiście dodaje się 1kg sera mielonego :) zapomniałam ująć to w przepisie :)
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    a dlaczego " 5 minut"?
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    Iza , pewnie dlatego ,ze wystarczy dać do malaksera wszystkie składniki i prawie 5 minut wystarczy na zmiksowanie . Czasem taki robię i jest dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam serniki :P
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo apetyczny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !