Sposób przygotowania

Dobrze jest mieć kurczaka z rosołu np. z poprzedniego dnia. Kurczaka obieramy z kości, kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na maśle. Pieczarki szatkujemy na tarce warzywnej i dodajemy do cebuli i czosnku. Po podsmażeniu dodajemy kurczaka i ser. doprawiamy solą i pieprzem, skropiamy sokiem z cytryny ( uwaga na pestki). łączymy 2 ciasta francuskie i wałkujemy w jedno. po złączeniu 2 ciast na ciasto wykładamy nasz farsz i zwijamy jak roladę. boki i wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika na 20-25 min w tem 180-200 stopni. Naszą roladę podajemy z sosem czosnkowym.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !