Sposób przygotowania

Z mleka,wody ,mąki zrobić ciasto naleśnikowe.Dodać cukier i jajko i dobrze wymieszać aby nie było grudek.Na rozgrzanej patelni usmażyć cienkie naleśniki.Jabłka obrać i pokroić na mniejsze kawałki i uprażyć dodając odrobinę wody i cukier.Gdy jabłka będą miękkie dodać rodzynki i posiekane orzechy oraz 1/2 łyżeczki cynamonu.Masę jabłkową przestudzić lekko i przełożyć nią naleśniki.Można do tego użyć gotowego musu na szarlotkę.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takie naleśniczki z chęcią bym zjadła.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciekawe takie bakaliowe naleśniczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    zapraszam,chętnie Was poczęstuję:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne i sycace
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutkie !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Uwielbiam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Moja ulubiona wersja naleśników, z tym że ja nie kupuję tych jabłek "Smak", a sama robię.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    przepyszne naleśniki
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie tak na słodko
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    ja też sama smażę jabłka,ale do przepisu w składniki weszły automatycznie "jabłka prażone smak"

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !