Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedzamy i odstawiamy na później. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie nie za długo tak żeby był jędrny. Pierś kroimy w kostkę, czosnek i dymkę siekamy drobno. Na dużej głębokiej patelni rozgrzewamy obie oliwy, dodajemy pokrojoną pierś, solimy, pieprzymy i smażymy chwilę, następnie dodajemy posiekany czosnek oraz dymkę i smażymy, mieszając, aż czosnek się zezłoci (ale nie spali). Dodajemy różyczki brokuła, doprawiamy sola i pieprzem i dosłownie chwilę razem smażymy. Na patelnię dodajemy makaron, polewamy wszystko olejem sezamowym i mieszamy razem. Chwilę wszystko razem podgrzewamy, żeby makaron się podgrzał. Na talerzu posypujemy danie świeżo zmielonym pieprzem i skrapiamy oliwą z oliwek.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !