Sposób przygotowania

Kolorowe galaretki rozpuścić osobno - każdą w 300ml wrzątku.
Wylać na talerze i pozostawić do stężenia. Pokroić wkostkę.
Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody i odstawić do napęcznienia.
Serek waniliowy zmiksować z jajkami i cukrem pudrem - w czasie miksowania dodać aromat waniliowy.
W małym garnku zagotować mleko i rozpuścić w nim żelatynę.
Kolorowe kostki galaretek wymieszać w naczyniu, w którym będzie ostatecznie tężał sernik.
Masę serową szybko wymieszać z mlekiem i wylać na galaretki.
Naczynie wstawić do lodówki na kilka godzin.
W tym czasie rozpuścić w szklance wrzątku dwie galaretki, rozprowadzić je w pół litra zimnej wody i pozostawić, aż zacznie tężeć.
Wylać na sernik i pozostawić do zastygnięcia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    super
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich przepisów i zapoznania z moimi pomysłami na bardzo różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Jutro sobie taki zrobię,podoba mi się.
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    bardzo, bardzo, bardzo apetycznie sie prezentuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajny;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    fantastycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !