Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowy torcik z jabłkami
Kroki postępowania
Jabłka obieramy i kroimy w paseczki o grubości około 1 cm.
Podsmażamy je na miodzie gryczanym około 10 minut.
Mieszamy chwilę i zdejmujemy z ognia.
Smacznego :)
naleśniki | |
mąka | 2 szklanka |
woda gazowana | 1 szklanka |
mleko | 1 szklanka |
jajko | 2 szt |
olej | 2 łyżka |
skórka z cytryny | 2 łyżki |
Nadzienie: | |
jabłka | 4 szt |
miód gryczany | 4 łyżek |
marmolada pomarańczowo-cytryno | 2 łyzka |
cynamon | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: