Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obieram, drobno siekam i podsmażam na maśle do lekkiego zrumienienia. Pieczarki myję dokładnie i kroję w plasterki lub ścieram na tarce na dużych oczkach. Dodaję na patelnię pokrojone w plastry pieczarki i podsmażam około 10-15 minut. Podduszone pieczarki, cebulkę i czosnek mieszam z rosołem i gotuję do czasu aż pieczarki staną się miękkie. Mąkę mieszam dokładnie ze śmietaną, wlewam do tego szklankę gorącej zupy, szybko mieszam. Wlewam mieszankę do zupy i doprowadzam do zagotowania. Następnie dodaję majeranek i natkę pietruszki. Doprawiam zupę do smaku solą i pieprzem. Zupę podaję z ugotowanym makaronem penne.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    zupe pieczarkowa bardzo lubie, penne też, trzeba to kiedys połaczyc :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !