Przepis i sposób przygotowania na: Babka pomarańczowa z lukrem
Kroki postępowania
Dodaj sok z pomarańczy, likier i krótko zmiksuj. Na najwolniejszych obrotach miksera dodawaj po łyżce mąki i miksuj do połączenia się składników.
mąka tortowa | 2 szklanki |
miękkie masło | 250 gram |
cukier puder | 1 i 1/4 szklanki |
jajko | 4 sztuki |
proszek do pieczenia | 1 i 1/2 łyżeczki |
świeżo wyciśnięty sok z pomara | 5 łyżek |
likier pomarańczowy | 4 łyżki |
sól | 1 szczypta |
sok z pomarańczy | 2 łyżki |
woda | 2 (gorąca) |
lukier | 1 szklanka |
cukier puder | 1 szklanka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: