Sposób przygotowania

Śledzie osączyć z zalewy, pokroićw paski i zalać śmietaną.
Jabłka obrać i grubo zetrzeć, skropić sokiem z cytryny i wymieszać, aby nie ciemniały.
Cebulę obrać i pokroić w piórka - skropić sokiem z cytryny, posolić lekko i posłodzić - dokładnie wymieszać i wygnieść łyżką.
Odstawić na 10-15 minut.
Kiedy cebula puści sok, wymieszać ją z jabłkami oraz śledziami w śmietanie.
Doprawić cukrem i piueprzem.
Przełożyć do słoika i wstawić do lodówki na 12-24 godziny.
W kolejnym dniu ugotować ziemniaki, odcedzić i ubić na puree z dodatkiem mleka lub śmietany.
Ziemniaki podawać gorące z zimnym śledzikiemw sosie śmietanowym.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przejrzenia mojej galerii, zapoznania się z pomysłami i przepisami na bardzo różnorodne potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszności :) uwielbiam śmietankę do ziemniaków a teraz będę ją dawała to śledzików :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm wygląda bardzo smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    Uwielbiam takie śledziki
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    spróbuję wg twojego pomysłu
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    To nasz rodzinny przepis - moja Mama robi takie śledziki od kiedy pamiętam :_
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !