Sposób przygotowania

Białą kiełbasę zagotować w wodzie, dodać ziele angielskie, liścia laurowego, kostki bulionowe, pieprz, obraną marchewkę, pietruszkę, grzyby. Gotować do całkowitego zmięknięcia warzyw. W międzyczasie pokroić boczek i cebulkę w kosteczkę i podsmażyć. Jak warzywka będą miękkie to wyjąć kiełbaskę i dodać zakwas. Zagotować. Dodać chrzanu i startego czosnku, boczek i cebulę, majeranek. Przyprawić do smaku i gotować na małym ogniu aby sobie powoli bulkało. Podawać z jajem i białą kiełbaską.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    po świątecznym żurku pozostało tylko miłe wspomnienie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Bardzo lubie:o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    czas zrobic a nie tylko na swieta hehe
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    żur uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetny kolor ma ten zurek
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    najlepszy!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowity
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    uwielbiam nie tylko na Wielkanoc

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !