Sposób przygotowania

Miękkie masło i 150g cukru ucierać razem aż cukier się rozpuści. Stopniowo dodawać jajka, całość ubić na gęsty krem.
Piekarnik rozgrzać do 175st. Formę o średnicy 26cm. wyłożyć papierem do pieczenia.
100g czekolady połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej. Dodać do masy maślano-jajecznej, wymieszać, dodać kawę i migdały. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać i wymieszać z masą. Ciasto przelać do formy i piec ok 35 minut.
Upieczone ostrożnie przewrócić na kratkę, zdjąć papier, włożyć ciasto ponownie do formy. Białe wino wymieszać z likierem kawowym i nasączyć gorące ciasto. Odstawić do ostygnięcia. Śmietankę ubić na sztywno z resztą cukru i rozsmarować na gorze ciasta. Pozostałą czekoladę zetrzeć na wiórki i wyłożyć na śmietanę Posypać wierzch kakao.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Świetne zdjęcie! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    świetne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !