Sposób przygotowania

Mąkę z masłem posiekać.Dodać żółtko,sól, zimna wodę i szybko zarobić.Ciasto schłodzić,a następnie
rozwałkować ,przykryć nim ustawione foremki babeczek. Wgnieść ręką ciasto do środka i wylepić foremki.
Każdą porcję ciasta obciążyć /grochem,fasola / i piec w gorącym piekarniku na złoty kolor.
Lekko przestudzone wyjąc z foremek. Ilość babeczek zależy od wielkości foremek.Babki można śmiało przechowywać kilka dni /jeśli nam zostaną/.
Jarzyny ugotować w osolonej wodzie , wystudzić i pokroić w w drobną kosteczkę.Pokroić cebulę ,ogórek .Warzywa połączyć , dodać groszek, majonez , wymieszać i doprawić do smaku. Ilość majonezu należy regulować w zależności od pożądanej konsystencji. Zimne babeczki nadziewać schłodzoną sałatką jarzynową. Wyłożyć na ozdobnym półmisku i udekorować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    świetnie wygląda :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fantazyjnie udekorowane
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fantazyjnie udekorowane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    super, w moim guscie
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja też lubię w ten sposób podawać rózne sałatki, bo tak jest i smacznie i ładnie. Bardzo ładne zdjęcia i bardzo ładna dekoracja babeczek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Świetny pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !