Sposób przygotowania

Wrzuć fasolę do garnka, zalej zimną wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut. Zdejmij z ognia i zostaw na 2 godziny. Odcedź fasolę wrzuć z powrotem do garnka, zalej wodą i gotuj przez 35–40 minut aż stanie się miękka. (Ja osobiście nie odstawiałam fasoli na 2 godziny i nie gotowałam jej przez 40 minut, wszystko razem gotowałam w garnku ciśnieniowym (szybkowar)). Podgrzej oliwę w garnku, dodaj cebulę, czosnek i chili. Smaż przez 5 minut aż cebulka nie zrobi się miękka. Dodaj kurkumę, kminek, pomidory, bulion, połowę kolendry i fasolę. Gotuj przez 20-30 minut. Na koniec zmieszaj z sokiem z cytryny. Zupę podawaj posypaną świeżą kolendrą.

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    Smaki mojego męża.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Świetne przyprawy! Niesamowity kolor! Na pewno kiedyś ją zrobię !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Mmmm moje smaczki,uwielbiam ostre potrawy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !