Sposób przygotowania

Roztopić masło i ostudzić je. Mąkę wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Delikatnie połączyć masę jajeczną z mąką , a na koniec dodać zimne masło i aromat śmietankowy. Gotową masą wypełniać małe foremki wysmarowane masłem i obsypane mąką / do połowy ich wysokości/.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C. i piec ok.25-30 min.

Ostudzić, wyjąć z foremek i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iziona

    Malutkie i słodziutkie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    czuć świąteczny nastrój :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    smile

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !