Sposób przygotowania

1. Piekarnik nagrzewamy do ok. 180 st. C. Do formy na muffinki wkładamy papilotki.
2. Wszystkie sypkie składniki ciasteczek mieszamy razem.
3. W oddzielnym naczyniu roztrzepujemy jajka, mieszamy z mlekiem i masłem.
4. Czekoladę siekamy na drobne kawałki.
5. Sypkie składniki łączymy z płynnymi i mieszamy łyżka na jednolitą masę.
6. Dodajemy czekoladę i krótko mieszamy łyżką.
7. Nakładamy ciasto do foremek, do ok. 3/4 wysokości. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 minut.
8. Wyjmujemy z piekarnika i delikatnie wystawiamy z foremek do ostygnięcia.

Po ostygnięciu przyszedł czas na lukier, który wykonałam z jednego białka i 1 szklanki cukru pudru.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    wyglądają cudnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    ooo mufinki ostatnio robilem podobne ale sprobuje inne
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    Fajnie że Wam się podobają :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !