Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać olej, wsypać makaron i mieszać, aż nabierze rumianego koloru.
Dodać czosnek niedźwiedzi, sól ziołową, imbir oraz chili.
Makaron zalać szklanką soku pomidorowego i mieszać, aż wchłonie się większość płynu.
Podlać odrobiną wody, żeby makaron nie przywierał do dna patelni.
Następnie dodać grubo utartą cukinię (razem ze skórką), wymieszać i zalać resztą soku.
Mieszać przez chwilę, a następnie nakryć patelnię pokrywką, ogień zmniejszyć do minimum i przez kilka minut ogrzewać.
Kiedy makaron zmięknie, całość doprawić ostatecznie do smaku.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    ciekawa koncepcja na "risotto".. podoba mi sie pomysl!
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ten drobny makaron nadaje się do zupy czy mleka, ale postanowiłam z niego zrobić coś mniej banalnego ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    fajne, podoba mi się
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iwona25

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajny pomysl
  • 0
    prof2
    Opublikowano

    Katarzyna40

    pycha!!
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Makaron w kształcie maleńkich kuleczek można zastąpić każdym drobniutkim np. w kształcie literek, gwiazdek czy ziaren ryżu :) Robię to danie z różnymi dodatkami i za każdym razem powstaje coś nowego :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !