Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzewamy , do ciepłego mleka wkruszamy drożdże i mieszamy aż się rozpuszczą , następnie dodajemy do nich mąkę , żółtka , cukier , sól i 2 łyżeczki oleju . Ciasto dobrze wyrabiamy przez około 10 minut , jak ciasto się lepi należy dosypać jeszcze mąki . Z ciasta formujemy pączki czyli średniej wielkości kulki . Wykładamy je na np blachę , tablet i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 20 minut aż wyrosną . Olej na patelni rozgrzewamy i smażymy pączki z dwóch stron na rumiano .Pączki nadziewamy szprycą marmoladą owocową . Posypujemy cukrem pudrem .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wyrobionego ciasta nie odstawiasz do wyrośnięcia?
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Co roku je robie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !