Sposób przygotowania

Serca przekroić wzdłuż, oczyścić, dokładnie opłukać i podzielić na mniejsze kawałki, a następnie natrzeć solą i pieprzem, odstawić na 15 minut. Cebulę i pieczarki posiekać, włoszczyznę oczyścić i pokroić w drobna kostkę lub zetrzeć na tarce. Rozgrzać część tłuszczu obsmażyć serca i przełożyć do włoszczyzny, podlać szklanka wody i winem. Dusić około 30 minut. Na pozostałym tłuszczu przesmażyć cebulę i pieczarki, dodać pastę pomidorową i paprykę. I przełozyć do rondla z sercami, wsypać kucharek, tymianek, paprykę. Dusić wszystko razem uzupełniając w trakcie wodę. Pod koniec wlać śmietanę, zagotować i przyprawić. Posypać koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !