Sposób przygotowania

Avocado przekroić na pół ,wyjąć pestkę, naciąć miąższ w kratkę i przy pomocy łyżeczki wyjąć kostki owocu. Przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny. Opłukane, wysuszone truskawki obrać z szypułek i pokroić w grube plastry. Połączyć avocado z truskawkami, dodać świeżą bazylię, posypać zmielonym pieprzem, i polać sosem balsamicznym.W ty celu należy połączyć oliwę z octem, szczyptą soli morskiej i dokładnie wymieszać.
Ponieważ lubię ocet balsamiczny dodatkowo skropiłam moją sałatkę kremem balsamicznym, który jest bardziej gęsty od octu .

Sałatkę podawać mocno schłodzoną z dodatkiem świeżej bagietki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !