Sposób przygotowania

Mąkę, pokrojone na małe kawałki masło, sól i jajko zagnieść na jednolitą masę. Owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.
Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dodajemy do niego galaretkę cytrynową i energicznie mieszamy. Po wystygnięciu masy napełniamy wcześniej przygotowane babeczki. Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w gorącej wodzie wystawiamy do chłodnego miejsca, gdy zacznie gęstnieć zalewamy masę budyniową. Odstawiamy do całkowitego zgęstnienia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    rzeczywiście w sam raz na walentynki! piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    piękne!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    Dziękuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !