Sposób przygotowania

abłka obrać do połowy i wyjąć gniazda nasienne – nie dochodząc do samego dołu, żeby nie wyciekał sok. Rodzynki w miseczce zalać wrzątkiem, żeby zmiękły i wchłonęły sok podczas pieczenia. Wymieszać w naczyniu płatki owsiane z cukrem i mąką. Dosypać cynamon i sól, dodać łyżkę masła i dobrze wymieszać z płatkami za pomocą rąk. Odsączyć rodzynki i nałożyć do wydrążonych jabłek. Ułożyć masę z płatków owsianych na jabłkach. Każde z jabłek zalać łyżką soku. Piec 20 – 30 min. w temp. 190 stopni Celsjusza

Mąkę ziemniaczaną mieszamy z 1/2 szklanki mleka i jajkiem. Pozostałą część mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy mleko zacznie się gotować cienkim strumieniem wlewamy masę i energicznie mieszamy aby nie powstały grudki.
Całość można popruszyć płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pysznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pysznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    dzięki
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Mężusiowi takie jabłuszka smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !