Sposób przygotowania

Do dużego garnka włożyć umyte kości, zalać gorącą wodą (5 litrów), dodać ziele angielskie, liście laurowe, jarzynkę i obraną cebulę - całość zagotować.
Gotować pół godziny, a potem dołożyć białe kiełbaski.
Gotować 30-45 minut bez przykrycia, aby część wywaru odparowała. Odcedzić.
Do wywaru włożyć obrane ziemniaki i gotować do miękkości.
Zupę zaprawić roztrzepanym zakwasem żytnim - zagotować, często mieszając.
Doprawić wyciśniętym czosnkiem, pieprzem i odrobiną cukru.
Do gotowego żurku włożyć pokrojoną kiełbasę.

Komentarze

  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    achhh taki mi się marzy
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    To mój ulubiony :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszny obiad:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !