Sposób przygotowania

- ugotować jajka na twardo, ostudzić (nie obierać)
- namoczyć w mleku czerstwą bułkę
- jajka przekroić wzdłuż na połowy wraz ze skorupką
- wybrać środek ostrożnie łyżeczką
- pokrojoną w kostkę cebulkę zrumienić na maśle
- posiekać drobno jajka i bułkę, dodać zrumienioną cebulkę surowe jajko, wymieszać i doprawić do smaku solą i peprzem
- skorupki napełnić nadzieniem, powierzchnię zamoczyć w bułce tartej
- na patelni rozgrzać tłuszcz i kłaść jajka stroną umoczoną w bułce tartej, przyrumienić.
Jedna porcja to dwie połówki jajka.
Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    Fajne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !