Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Do ugotowanej dajemy 6 łyżeczek cukru, pokruszony ser biały, serek i rodzynki, mieszamy. Połowę przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Kiwi obieramy i kroimy w plastry. Jabłka myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Gotowe mieszamy z 2 łyżeczkami cukry, wykładamy na masę z kaszy. Połowę pozostałej kaszy dajemy na jabłka, a na nią plastry kiwi, posypujemy około 1 łyżeczką cukru. Całość przykrywamy resztą kaszy. Zapiekamy pod przykryciem około minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
W podobny sposób możemy przygotować zapiekankę z ryżem zamiast kaszy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ale pięknie podana :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    wygląda jak kawałeczek ciasta :-) ładnie
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo oryginalne, podoba mi się :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna__s

    Świetny przepis na kaszę. Trzeba wypróbować po świątecznym obżarstwie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Interesujący pomysł, śliczne zdjęcia, jak dla mnie super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !