Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na miazgę razem z cebulą - ja to robię za pomocą malaksera.
Boczniaki oczyścić (ew.opłukać) i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Zmielić w malakserze i połączyć z masą ziemniaczaną.
Dodać jajka, sól, pieprz i czosnek granulowany - wymieszać dokładnie.
Masę zagęścić mąką pszenną i dodać 2-3 łyżki błyskawicznej kaszki manny.
Po dokładnym wymieszaniu odstawić masę na 30 minut do spęcznienia mąki i kaszki.
Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano.
Podawać z dowolnym sosem, śmietaną lub jogurtem naturalnym.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    placki lubię w każdych wersjach a te są ładnie usmażone i podane...
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    takich jeszcze nie jadłam:(
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    No więc czas najwyższy, aby spróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !