Sposób przygotowania

Marchewkę rozgniatamy widelcem. Z podanych składników zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 15 minut.
Soczewicę gotujemy do miękkości wg przepisu na opakowaniu. Następnie połowę rozdrabniamy blenderem. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu. Do soczewicy dodajemy kiełbasę, starty na tarce o grubych oczkach ser żółty (ok. 2 łyżki odkładamy do posypania tarty), śmietanę, oregano, przyprawiamy i mieszamy. Powstałą masę wykładamy na podpieczone ciasto, posypujemy pozostałym serem żółtym. Na tarcie układamy pęczek listków rukoli, zapiekamy około 20 minut.
Przed podaniem na wierzchu tarty układamy listki rukoli.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Bardzo fajne polączenia:) I zdjęcie cudne...
  • 1
    original
    Opublikowano

    elaa

    ciekawe..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Marchewka idealna na słodko - do pieczenia, na ostro i w ogóle do wszystkiego;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    apetycznie wygląda;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !