Sposób przygotowania

Dokładnie wyparzamy słoik w którym mają być warzywa wekowane.Ogórki bardzo dokładnie myjemy, korzeń chrzanu wraz z czosnkiem myjemy i obieramy.Na dno słoika wkładamy bardzo ciasno pionowo ogórki.Pomiędzy ogórki wkładamy korzeń chrzanu i wrzucamy ząbek czosnku wraz zielem angielskim i pieprzem.Na wierzch układamy gałązkę kopru.Ogórki zalewamy wrzącą wodą z solą.Dokładnie zakręcamy.Wekujemy w zimnym pomieszczeniu np.piwnicy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Skorzystam z przepisu przy robieniu w tym roku ogórków na zimę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !