Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Na początku zrób biszkopt: Ubij 5 białek na sztywną pianę, następnie dodawaj do niej na przemian żółtka i szklankę cukru. Potem dodaj szklankę mąki tortowej i 3/4 szklanki mąki zemniaczanej. Ciasto wlej do uprzednio przygotowanej blaszki i piecz w temperaturze ok. 150-180 stopni przez ok 20 minut. Jak biszkopt ostygnie pokrój go na kwadraty.


Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobre
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    a ja się jeszcze nie zdecydowałam na ich wypróbowanie :) zostawcie mi jedną :) :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    już dawno nie robiłam, choć bardzo je lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    po prostu lubię ciasta z kokosem...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Proste i smaczne. Takie lubię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    smak z mojego dzieciństwa !!
  • 2
    original
    Opublikowano

    smile

    moje ulubione =)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    u mnie to nazywaliśmy kudłaczami :) pyszne są
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    edi

    wspaniałe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    haniaa

    ale świetne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !