Sposób przygotowania

W rozdrabniaczu miksujemy na pył herbatniki. W rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy do jeszcze ciepłego pokruszone herbatniki. Przekładamy do foremek do muffinek i lekko dociskamy palcami. Schłodzoną śmietanę ubijamy dodając stopniowo cukier. Twaróg sernikowy w osobnej misce ucieramy i dodajemy ubitą śmietanę. Mieszamy delikatnie samymi końcówkami od miksera. Żelatynę zalewamy zimną wodą i kiedy napęcznieje podgrzewamy ją do rozpuszczenia. Do garnuszka z żelatyną dodajemy 4 łyżki masy sernikowej i mieszamy, po czym całość przelewamy do masy sernikowej. Dokładnie mieszamy . Masę sernikową przekładamy do tylu miseczek ile mamy kolorów barwnika spożywczego. Do każdej miseczki dodajemy około 1/3 łyżeczki barwnika i bardzo dokładnie mieszamy. Do foremek nakładamy po 1 łyżce kolorowej masy sernikowej . Tak przygotowane serniczki wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Dekorujemy cukrowymi motylkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !