Sposób przygotowania

Białka ubij z 1/2 cukru i cukrem waniliowym.Wymieszaj z żółtkami.Dodaj mąkę i proszek do pieczenia.Ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem tortownicy.Piec 25 minut w temp.175 stopni.Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach wody.Jogurt połącz ze śmietaną, resztą cukru, 3 łyżkami soku z cytryny oraz żelatyną.Zalej zimne ciasto.Zatudź.Brzoskwinie sparz, zdejmij skórkę.Miąższ pokrój na cząstki, skrop resztą soku z cytryny.Ułóż na kremie.Posmaruj podgrzaną konfiturą.Ochłodź.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !