Sposób przygotowania

1. Boczek, cebulę, marchew kroimy w kostkę. Pora (tylko białą część) kroimy w półplasterki. Kaszę płuczemy i odstawiamy by odciekła.
2. W garnku o grubym dnie powoli wytapiamy boczek. Gdy będzie już lekko rumiany dodajemy warzywa i kaszę. Całość zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy na małym ogniu przez 25 minut.
3. Do zupy dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze przez 5 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    świetne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    bardzo mi się podoba
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    wygląda zachęcająco
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    przepis przypadł mi do gustu, treściwa i apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !