Sposób przygotowania

Na stolnicę wysypać suche składniki , do tego smietanę ja używam gęstą -nie lejącą to ważne !!! i żółtka , wyrabiamy , gdy już sie nam fajnie połaczy to bijemy ciasto wałkiem aż będzie elastyczne , po czym ładnie wałkujemy i wycinamy prostokąty w każdym robimy nacięcie i przeplatamy ciasto tworząc faworek :)smażymy jak paczki kilka sekund :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    myślałam, że bez tłuszczu...do smażenia :)
  • 9
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Nie ale bez margaryny jak to w kruchym czy drożdżowym bywa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aredzimska

    czy to się faktycznie zlepi i połączy bez masła czy margaryny??
  • 9
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Tak aż sama byłam w szoku bo zawsze robiłam inaczej , sa takie pełne pęcherzyków powietrza :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    Uwielbiam słodkości :) Muszę wypróbować ten przepis! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !