Sposób przygotowania

Czosnek siekamy cebulę i imbir wrzucamy na rozgrzane masło ,jak masa zacznie się rumienić dorzucamy gorczycę i całość podsmażamy na złoty kolor.Przed końcem smażenia dosypujemy curry oraz ziarenka ziela angielskiego ,następnie dokładamy ziemniaki i dynię pokrojoną w sporą kostkę i dolewamy parę łyżek wody .Po piętnastu minutach dodajemy kostkę rosołową ,potem reztę warzyw pokrojonych w kostkę ,następnie wlewamy mleko dodajemy skórkę cytrynową i solimy do smaku.Całość dusimy dwadzieścia minut.Jęśli danie będzie za rzadkie dodajemy mąkę kukurydzianą.Najlepiej smakuje z ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    Swietna alternatywa dla nudnych gotowanych warzyw..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !