Sposób przygotowania

Biszkopt : Białka ubijamy na sztywno , dodajemy cukier i ubijamy dalej na sztywno , dodajemy stopniowo po jednym żółtku i delikatnie ubijamy , wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy aby powstała puszysta piana . Wkładamy do piekarnika na 180 C i pieczemy na złoty kolor około 15-20 minut . Studzimy . Robimy masę orzechową : Mleko z cukrem zagotować i gorące wlać do orzechów . Wystudzić . Masło ucieramy i dodajemy po łyżce zimnej masy orzechowej , miksujemy . Masa jabłkowa : Jabłka umyć , obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach . Galaretki rozpuścić i wlać gorące do jabłek ostudzić . Masa śmietanowa : Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody . Ostudzić . Śmietankę ubić i wlać tężejąca galaretkę . Teraz przekładamy : Na biszkopt wykładamy masę orzechową na to kładziemy herbatniki , następnie wylewamy masę jabłkową i masę śmietankową . Wkładamy do lodówki na 1 godzinkę .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    halina55

    Super
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    poproszę kawałek
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Idealny do kawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wyśmienity
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda ba ardzo apetycznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pycia9

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    wygląda bardzo smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !