Sposób przygotowania

Chrzan odsączyć z nadmiaru płynu. Doprawić do smaku cukrem i solą. Ugotowane jajka obrać ,przygotować małe miseczki / trochę większe niż jajo/i każdą posmarować masłem.
Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody. W rondelku podgrzać mocno śmietanę / nie gotować/, dodać rozpuszczoną żelatynę i mieszać aż składniki dokładnie się połączą. Do przestudzonej śmietany z żelatyną dodać chrzan. Dokładnie wymieszać. Chrzan nakładać do miseczek na ok.2/3 wysokości, włożyć jajko i przykryć .Przygotowane galaretki wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.Podawać z dodatkiem pieczywa i wędliny.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    super - chrzan z jajem na pewno świetnie smakuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    prezentuje się wystrzałowo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !