Sposób przygotowania

Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne - nie obierać!
Zalać dwoma litrami wody, dodać przyprawę piernikową i skórkę okrojoną z cytryny.
Zagotować, po czym posłodzić do smaku.
Gotować na małym płomieniu, pod przykryciem, przez 25-30 minut.
Odstawić do ostygnięcia.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo podoba mi się pomysł z przyprawa do piernika, chętnie wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !