Sposób przygotowania

Na rozgrzanym smalcu obsmażyć kawałki mięsa obtoczone w mące pszennej. Dodać posiekaną cebulę i razem przesmażyć.
Mięso doprawić i zalać piwem - dusić pod pokrywką 60-90 minut, aż mięso zmięknie.
Od czasu do czasu mieszać.
Na końcu, kiedy mięso jest już zupełnie miękkie, powstały sos zagęścić mąką.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wołowy gulasz- najlepszy a jeszcze z taką ilością piwa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !