Sposób przygotowania

Do miski wbiłam jajka,roztrzepałam lekko i mieszając trzepaczką mąki z proszkiem, wodę gazowaną. Doprawiłam solą i pieprzem oraz kolendrą. Wymieszałam dokładnie na gładką masę, gęstszą nieco od ciasta naleśnikowego. dodałam odsączone fasolkę i kukurydzę, wymieszałam.
Na patelnię z rozgrzanym olejem kładłam łyżką owalne placuszki i przykrywałam pokrywką. Gdy zrumieniły się o d dołu i ścięły na wierzchu, przewracałam i dosmażałam bez przykrycia.
Podałam z pikantnym sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    a to coś nowego!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Jakiś sos do tego pomidorowy bym chciała.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Joanna, na końcu napisałam o sosie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne chętnie wypróbuję
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ciekawy przepis.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawe jak sprawdziłby sie wtych placuszkach filet z kurczaka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajne placuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !