Sposób przygotowania

Ze składników zagnieść ciasto, w razie gdyby mocno kleiło się do rąk podsypywać mąkę. Następnie uformować kulę i wstawić do lodówki na 40 minut, ładnie stwardnieje i będzie lepiej wałkować. Następnie rozwałkować na około 4-5mm i wykrawać kształty, piec około 12 minut w temp. 180 stopni.
Potem wystudzić i dekorować lukrem - ja dekorowałam przy pomocy dekoratora w strzykawce :)

Przepis na lukier do dekoracji:
- 1 białko
- do 1,5 szklanki cukru pudru
- odrobina soku z cytryny

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Nigdy nie robię pierniczków na wielkanoc, ale te są słodziutkie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    ale śliczne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    o takich nie słyszałam, są przesliczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Śiczniutkie:):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    pierniczki na wielkanoc????
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    Ja też zawsze piekłam ciastka na wielkanoc, ale skusiły mnie nowe foremki są więc pierniczki :)! dziękuję za miłe wpisy!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ciekawska

    Świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne ,)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super wyglądają
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !