Sposób przygotowania

Drożdże ropuszczamy w ciepłej wodzie dodajemy mąkę , jajko, cukier i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto - delikatnie.Wyrobione ciasto zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.. Gotowe wyrośnięte ciasto nakładamy łyżką na rozgrzany olej na patelni i smażymy z obu stron na złowty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Smacznego !

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Takie racuszki bardzo często goszczą na moim stole
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Głosuj
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Znaczy głosuję na nie bo są pyszne. :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    dziękuję Joasia, to chyba najlepsze słodkości na świecie
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    super ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiamy takie racuszki na obiadek i nie tylko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam z jabłkiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    jakie puszyste :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    piękne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    dawno nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    uwielbiam racuchy
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Moi chłopcy mogą je jeść na okrągło:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !