Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Tuńczyk osączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem, oliwki przekrawamy na pół, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ser łączymy ze śmietaną, przyprawiamy. Ugotowany makaron mieszamy z tuńczykiem, kukurydzą, oliwkami i sosem serowym. Gotowy makaron przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, posypujemy pozostałym serem i odrobiną bazylii. Zapiekamy około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Komentarze

  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    uwielbiam makarony :)
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    uwielbiam makarony :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo lubię makaron z tuńczykiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !