Sposób przygotowania

Jabłka myjemy, osuszamy, wydrążamy pestki i środek jabłka na farsz. Wydrążone kawałki jabłka rozdrabniamy blenderem. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, osączamy. Przestudzony łączymy z cukrem, serkiem, masą jabłeczną, żurawiną i rodzynkami. Jabłka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Oprószamy delikatnie cynamonem, nadziewamy farszem i dekorujemy żurawiną i cynamonem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 25 minut. Upieczone posypujemy startą czekoladą.

Komentarze

  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    fajne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny deser, przymierzam się do pieczenia jabłek od jakiegoś czasu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rysia

    Fajna odmiana pieczonych jabłek.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !